İmplant Üstü Hareketli Protezler
İmplant üstü hareketli protezler diğer implant uygulamalarına göre daha ucuz ve hızlıdır. Tamirleri kolay olduğu için pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Fakat sabit işlemlere göre konforu daha düşüktür. Bunun sonucunda hastanın çene kemiği zamanla aşınabilir. İmplant uygulamaları çene kemiğinin korunmasını da sağladığı için diş hekimlerinin muayenelerine göre yapımına karar verilmektedir.
İmplant Üstü Hareketli Protezler
İmplant üstü hareketli protezler, implant üstü protez çeşitlerinden biridir. Hareketli implantlar hem damaktan hem de implanttan destek alan bir yapıdır. Hareketli implantı kullanan kişiler dilediği gibi takıp çıkarabilir. Kemik kaybı olan, zayıf kemik dokusuna sahip olan ya da implanttan az destek alındığı zamanlarda hareketli implantlar tercih edilmektedir. Protezleri temizlemede zorluk çekecek kişiler de hareketli implantı tercih etmektedir. Protezlerde kişinin durumuna göre farklı tutucu sistemler bulunmaktadır. İmplant üstü hareketli protezin sistemine göre teleskop ataşman tutuculu, topuz ataşman tutuculu ve locator ataşman tutuculu olarak adlandırılmaktadırlar.
İmplant Üstü Hareketli Protezin Avantajları
İmplant üstü hareketli protez pek çok avantajından dolayı hem hekimler hem de insanlar tarafından tercih edilmektedir. Hareketli ptotezler ağızda az sağlam diş kalsa da yapılabilmektedir. Protez diş olan bölgenin önünde yer alan en yakın dişe kanca ile tutturulur. Bu hareketli protezin ismi de kancalı protezdir. Kancalı protezler estetik açıdan kişilerin rahatsız olduğu görüntüyü tamamen ortadan kaldırır. Eksik olan dişlerde yuvalar hazırlanmaktadır. Buralara en yakın dişe gizli kancalar tutturulur ve hareketli protez dişler uygulanır. Hastanın ağzında birkaç diş kaldıysa ya da hastanın ağzı küçük ebatlıysa hareketli protez çok rahat bir şekilde kullanılmaktadır. Estetik açıdan kişileri memnun etmesinin yanında kullanımının kolaylığı sayesinde pek çok hekim tarafından yapılması tercih edilen bir yöntemdir.