Zirkonyum Destekli Porselen Kaplama
Zirkonyum destekli porselen kaplama özellikle gülüş tasarımı, ön dişlerin düzeltilmesi ve tamamlanması işlemlerinde kullanılır. Estetik açıdan oldukça başarılı olan bu kaplama aynı zamanda fonksiyonel olarak oldukça başarı elde etmiştir.
Zirkonyum Destekli Porselen Kaplama Yapımı
Zirkonyum destekli porselen kaplamanın tedavi sürecinde bulunan dişlerin uygun boyutlara taşınması amaçlanmaktadır. Diş doktoru gelen hastanın detaylı muayenesini yapar. Ağız içi muayenesi yapılır ve röntgeni çekilir. İmplant operasyonu ya da diş çekim operasyonu gibi gerekli olan bazı işlemler tamamlanır. Dolgu ya da kanal tedavisi gerektiren işlemler de kaplamadan önce tamamlanır. Dişler zirkonyum destekli porselen kaplama için yeterli seviyeye gelecek kadar törpülenir. Aynı seans içerisinde hastaların rahatlığı için geçici dişler hazırlanmaktadır.
Ağız içinin ölçüsü alınır ve kaplamanın hazırlanması için laboratuvar ortamına taşınır. Zirkonyum destekli porselen kaplama hazırlandıktan sonra prova yapma amaçlı getirilir ve hastaya uygulanır. Ağız içerisinde tam uyumlu hale gelebilmesi için gerekli yapıştırma işlemleri de yapılır. Eğer ölçülerde herhangi bir uyumsuzluk varsa laboratuvar ortamına yeniden gönderilir. Baştan hazırlanan zirkonyum destekli porselen kaplama tamamlandıktan sonra hastanın dişlerine yapıştırılır.
Zirkonyum Destekli Porselen Kaplamanın Özellikleri
Zirkonyum destekli porselen kaplama yaptırmak isteyen kişiler özelliklerini gözden geçirmelidir. Kişilere hangi uygulamanın daha iyi olacağına doktor karar verse de hastalar da özelliklerini bilmelidir. Zirkonyum destekli porselen kaplamanın özellikleri şu şekildedir;
- Özellikle ön bölgede oldukça estetik durduğu için çok tercih edilmektedir.
- Köprü uygulamaları sırasında arka bölgelerde zirkonyum destekli porselen kaplama sıklıkla kullanılır.
- Metal alt yapılı olan porselen kaplamalara göre daha şeffaf olduğu için ışık geçirgenliği daha fazladır. Bu da doğal bir görüntünün olmasını sağlamaktadır.
- Kullanışı olarak metal alt yapıdaki kaplamalardan hiçbir farkı yoktur.
- Nikel, kobalt, krom gibi metal maddelere alerjisi olan bireylerde sıklıkla tercih edilir.