İmplant Tedavisi
İmplant tedavisi günümüz tıbbi imkânlarını kullanarak eksik dişlerin yerine sorunsuz olacak şekilde yapılan diş protezi işlemidir. Kolay yapılması ve eksik dişlerin yerini mükemmel şekilde tamamlaması ile sıklıkla tercih edilmektedir.
İmplant Tedavisi Niçin Yapılır?
İmplant tedavisi eksik dişlerin yerine çene kemiğinin içine yerleştirilen titanyum vidaların yerleştirilmesidir. Çene kemiğine yerleştirilen vidalar üzerine diş protezi yerleştirilmektedir. Komşu dişlere zarar vermeyen bu yöntem sayesinde komşu dişlerin kesilmesi yapılmaz. Böylece diş kök görevi görerek kişinin sorunsuz diş kullanımı yapmasını da olanaklı kılar.
İmplant Tedavisi Yapım Aşamaları Neler?
İmplant tedavisi yapılması için öncelikle kişinin ağız ve çene yapısının röntgeni çekilmesi gerekmektedir. Yapılacak olan muayene sonrasında çene kemikleri ve kalan dişlerinin de ölçüsü alınmaktadır. İmplant tek aşamalı yapılabileceği gibi iki aşamalı olarak da yapılabilir. Tek aşamalı işlemde implant üzerine geçici başlık, iki aşamalı işlemde ise implantın üzerine diş eti kapatma yapılır ve protez başlıklar da sonraki süreçte takılır. Her durumda da belirlenmiş olan iyileşme sürelerinin beklenmesi gerekir. İyileşme süreleri sonrasında implant kontrolü yapılır ve sorun oluşmamışsa hastanın implant işlemi de tamamlanmış olur.
İmplant Tedavisi Acı Verir mi?
İmplant tedavisi acı veriyor mu sorusu özellikle dişçi koltuğuna oturmaktan çekinenler için önemli bir soru olabilir. Ancak günümüz yöntemleri ile implant tedavisi aşamasında herhangi bir acı duymazsınız. İşlem sonrasında ilk zamanlarda ağız yapısına uyum için küçük ve lokal ağrılar görülebilir ancak dikkatli olunduğu takdirde büyük acılar duyulmayacaktır. İyileşme evresinde zaman geçtikçe implant hiçbir şekilde ağrı yaratmaz. Diş protezi olduğu için implant sonrasındaki tercihlerinizde de herhangi bir şekilde ağrı veya sızlama gibi durum ile karşılaşmazsınız. İmplant tedavisi eksik dişlerinizi başarı ile gidererek hem estetik hem de sağlık açısından önemli yararlar sunar.