LAMİNE NEDİR?

Dişlerin kesilmeden yalnızca ön yüzeylerinin 0.3-0.7 mm inceltilmesiyle birlikte uygulanan, dişin sağlam koruyucu tabakasının minimal düzeyde kaybedildiği estetik bir uygulamadır. Bu inceltilen bölgelere porselen lamineler yapıştırılarak estetik bir görüntü elde edilebilir.

PORSELEN LAMİNE HANGİ DURUMLARDA UYGULANABİLİR?

  • Beyazlatma ile netice alınamayan ileri derecede renkleşmiş dişlerde,
  • Yapısal formu ve şekli iyi olmayan dişlerde,
  • Ayrık dişleri birleştirmede (diastema kapama),
  • Kırık ya da aşınmış dişlerin düzeltilmesinde,
  • Rengi ve yapısı bozulmuş eski dolguların onarılmasında,
  • Çapraşık ve eğri dişlerin düzeltilmesinde (ortodontik tedavi alternatifi olarak) kusursuza yakın kozmetik bir çözüm olabilir.

Porselen laminelerin uygulanamadığı durumlarda mevcuttur. Şöyle ki eğer hastanın tırnak yeme veya kalem ısırma gibi alışkanlıkları mevcutsa ya da çene bozukluklarında, ciddi diş eti çekilmesi vakalarında porselen lamineler uygulanamamaktadır.

DİĞER PORSELEN RESTORASYONLARDAN FARKI NEDİR?

Porselen lamine restorasyonlarda minimal bir kesim yapılarak yaprak porselen dişe yapıştırılır. Bu da alttaki doğal dişten ışık geçirgenliği sağlayarak yüksek estetik bir sonuç doğurur. Bunun yanı sıra dişten diğer restorasyonlara göre çok az miktarlarda kesim yapılması sayesinde diş yapısının zarar görme ihtimali minimuma inmiş olur.

ÖMRÜ NE KADARDIR?

Porselen lamine restorasyonların ömrü hastanın bakımıyla doğru orantılı olarak değişmektedir. Bu restorasyonlara güzel bakıldığı taktirde ortalama 10 yıl ömür biçilebilmektedir.

YEMEK YEMEKTE BİR SORUN OLUR MU?

Porselen lamine yaptırmak isteyen hastalarda en sık rastladığımız sorulardan birisi de budur. Hastalar gönül rahatlığıyla yiyip içmeye devam edebilmektedir. Lakin daha önce de belirttiğimiz gibi tırnak yemek, kalem ısırmak, çekirdek çitlemek gibi alışkanlıklar maalesef laminelere zarar verebilmektedir.

0534 058 86 08